Najmlađi nogometaši HNK Tomislav superiorno osvojili regionalni turnir u Grudama

Najmlađi nogometaši HNK Tomislav superiorno osvojili regionalni turnir u Grudama

U Grudama je u subotu 16.06.2018. odigran treći memorijalni nogometni turnir pod nazivom “Zdravko Jurčić Miš i Dinko Vranješ Dine”. Memorijalni je to turnir na kojem su igrali dječaci rođeni 2009. godine i mlađi.

Gledajući po brojnosti ekipa i igrača radi se o jednom od najmasovnijih memorijala u BiH, a to su Miš i Dine kao odgajatelji djece i ljudi, a kasnije nogometaša, i zaslužili, kažu organizatori grudskoga turnira.

Ove godine u Grudama su nastupile ekipe: Hajduk Split, Zrinjski Mostar, Široki Brijeg, United Sarajevo, Brotnjo iz Čitluka, Branitelj iz Mostara, Tomislav iz Tomislavgrada, Blato Ljuti Dolac iz Širokog Brijega, HŠK Posušje, NKH Dubrave iz Stoca, Sloga iz Ljubuškog, Imotski 1991, Troglav Livno, Leotar Trebinje, FK Velež Mostar, AS Međugorje, Limači Čapljine, Sport Talent Mostar i Klobuk.

Dakle, 20 ekipa s oko 600 djece  je igralo u Grudama. I od tih 20 ekipa jedna je u natjecateljskom smislu bila posebna. Naravno, radi se o ekipi HNK “Tomislav” i dječacima koje vodi i nogometu uči njihov trener Goran Drmić. Mladi nogometaši Tomislava superirorno su prošli kroz turnir, odigrali 7 utakmica, u svim uvjerljivo pobijedili i time pokazali da su najbolja mlada ekipa u regiji.

Podsjetimo, prije otprilike mjesec dana u Ljubuškom je odigran nogometni turnir ovoga uzrasta na kojem je ista ekipa također uvjerljivo odigrala i osvojila prvo mjesto. Napomenimo i da su prije dva tjedna gostovali u Splitu i u prijateljskom susretu pobijedili ekipu Hajduka istoga uzrasta. Sve čestitke klubu, njihovom treneru Goranu Drmiću i naravno svim roditeljima bez čije upornosti i podrške ne bi bilo ovakoga uspjeha.

Rezultati ekipe (2009.)Tomislava:

1. Tomislav – Stolac 6:1
2. Tomislav – Ljubuški 3:1
3. Tomislav – Široki Brijeg 3:1
4. Tomislav – Troglav 10:0
5. Tomislav – Hajduk 2:0
6. Tomislav – Međugorje 2:0
FINALE
7. Tomislav – Posušje 2:0

U nedjelju,17.06.2018. nastupili su dječaci rođeni 2007. godišta i mlađi,ekipa Tomislava je izgubila u 1/4 finalu  od domaćina ekipe Gruda rezultatom 2:1 .

Rezultati ekipe (2007.) Tomislava:

1. Tomislav – Š.Brijeg 0:4
2. Tomislav – Blato      2:2
3. Tomislav – Drinovci 8:0
4. Tomislav – Imotski   5:0

1/4 finale
Tomislav – Grude   1:2

 

Tomislavcity/HNK Tomislav

Attachment