Omladinska škola

  slika-5  slika-4

HNK Tomislav oduvijek je posebnu pozornost poklanjao radu s mladima i odgoju novih igrača.

Međutim, stvarni je procvat pogon za rad s mlađim kategorijama doživio u svibnju 1997. godine, osnivanjem nogometne škole „Petar Ledušić“, po poginulom hrvatskom branitelju, igraču seniorske momčadi.

Voditelj nogometne škole bio je Dragan Ledušić, a stručnu izobrazbu stotinjak djece provodili su nogometni zaljubljenici i stručnjaci, strani i domaći: Željko Kovačević iz HNK Hajduk-Split, Ante Renić, Petar Radoš, Ante Tadić i Ante Sušilović.

Rad u školi organiziran je tako da svaka kategorija ima svoje trenere, a zajednički im je cilj osposobiti što više darovitih igrača za prvi sastav.

Kroz nogometnu školu prošlo je mnogo djece sa različitim uspjesima, od kojih svakako treba spomenuti Ivana Krstanovića (GNK Dinamo), Antu Serdarušića (NK Široki Brijeg), Josipa Serdarušića (RNK Split), Darija Krištu (HSK Zrinjski) i Ivana Kukavicu, člana reprezentacije BiH – U-17.

Sve dobne kategorije nogometne škole postižu zapažene rezultate.

Strategija razvoja nogometne škole i dalje se realizira kontinuirano i prema zacrtanim smjernicama u programu rada, a to se postiže sustavnim i znanstveno utemeljenim radom, prezentacijom kroz stručne radove, sudjelovanjem na međunarodnim i domaćim turnirima u svim dobnim kategorijama, te trening kampovima.